На четвер, 13 грудня, Національний банк України (НБУ) встановив такий офіційний курс долара США до гривні: 1 долар - 27,81 грн.

долар
долар

Таким чином, у порівнянні зі значеннями 12 грудня, курс долара підвищився на 10 копійок. До цього курс гривні зміцнювався до долара протягом дев'яти днів. Втім, з минулого четверга, 6 грудня, "зелений" подешевшав на 16 копійок.

долар
долар

Раніше ми писали, що інфляція в листопаді була близькою до прогнозу, який опублікований у жовтневому Інфляційному звіті НБУ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У НБУ зазначили, що показники базової інфляції і темпів зростання адміністративно регульованих цін компенсувалися низькими темпами зростання цін на сирі продовольчі товари.

Повідомляється, що незважаючи на незначні відхилення в темпах зростання цін по різних групах товарів в листопаді, прогноз споживчої інфляції на кінець року (10,1% р/р) залишається актуальним.

Банк
Банк

Прискорення зростання цін на кондитерські, макаронні і борошняні вироби компенсовано більш повільною динамікою цін на інші продукти. Так, завдяки зниженню світових цін повільніше дорожчали молочні і м'ясні продукти.

Темпи зростання цін на непродовольчі товари теж трохи сповільнилися (4,4% р/р). Так, за рахунок зміцнення обмінного курсу гривні протягом жовтня-листопада низькими темпами зростали ціни на побутову техніку та автомобілі, на одяг і взуття, - повідомили в НБУ.

український банк
український банк

Нагадаємо, українцям доведеться трохи почекати з заначками. З'явилася інформація, що в період з 30 листопада по 7 грудня готівковий доллар у столичних обмінниках впав на 40,40 коп. до 28,0544. А ось курс купівлі знизився на 28,85 коп. до 27,7888.

Також ми повідомляли, що через подорожчання вугілля на європейських біржах і вартості його транспортування в Україну, найближчим часом може бути розглянуте питання про підвищення тарифів на електроенергію.

Нагадаємо, гривня зробила українцям святковий подарунок.

Як повідомляв Знай.uа, Лукашенко слізно просить у Путіна прощення і знижку на газ, жалюгідне видовище.

Знай.uа писав, "чорне золото" переплюнув ціновий рекорд.