Вважалося, що на Авакума можна позбутися від нічници. Це такий злий дух, який приходить в будинок і дошкуляє дітям ночами. Тому маленькі діти кричать, постійно роздратовані і не можуть нормально спати. Потрібно взяти на світанку малюка, стати навпроти вікна і сказати:

«Зоря-зірниця, прийди, крик мого малятка візьми, віднеси туди, де не ступає людська нога. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа ».

Потім покачати дитину і покласти в ліжечко. Тоді вона повинна заснути спокійно.

Є ще один ритуал. Потрібно взяти сім будь-яких трав, але обов'язково серед них повинен бути чортополох. Зв'язати трави червоною ниточкою і підпалити над ліжечком дитини, кажучи: «Димом трав'яним окурю, крик-нічницю вижену». Потім почекати трошки, щоб трави подиміли і кинути віник в піч. Іноді ще обмивають малюка зі словами: «Вода з тіла малюка, ти тепер непроста, в тобі крик-нічниця купалася, в тобі утоплялась». Потім цю воду треба вилити, але якнайдалі від будинку.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Також цей день відмінно підходить для зимових забав, особливо закоханим парам. Вважалося, що з ким прокотиться дівчина в цей день, за того і заміж вийде. Так що спокійно беріть санки, молодого соловіка і йдіть веселитися на гірку. Тим більше, що вихідний день. Або рушайте на каток, покататися на ковзанах. Можна навіть просто в сніжки пограти.

Якщо ви не дуже любите сніжні веселощі, можете присвятити цей день собі і просто спокійно пов'язати. 15 грудня відмінно підходить для рукоділля, особливо для в'язання.

Вважається, що діти, які народилися 15 грудня будуть володіти сильною волею. За повір'ям, вони доживуть до самої старості.

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.