Маріупольський загін морської охорони Державної прикордонної служби України отримав новий модифікований малий катер проекту UMS-1000 PC. Катер розроблений для патрульної служби, а його показники шуму – значно менші, ніж у базового проекту UMS-1000. Про це повідомляє "Український мілітарний портал".

Так, катер розробили для несення патрульної служби та інших аналогічних функцій, призначений для перевезення людей і малогабаритних вантажів на річках, водосховищах і в прибережній зоні морів.

"За результатами випробувань катер показав значно менші показники шуму, ніж у базового проекту UMS-1000. Навіть при русі на максимальній потужності двигуна у 3000 обертів на хвилину відповідає високим стандартам акустичного комфорту", – зазначено у повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Під час випробувань катер показав максимальну швидкість у 45,5 вузлів.

Раніше передавалось, що міністр оборони України Степан Полторак дав доручення підготувати документацію для будівництва морської військової бази поблизу Азовського моря.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, Полторак розповів, що вже наказав командувачу українським флотом розробити всі необхідні розрахунки для створення в Азовському морі боєздатну флотилію.

Разом з тим варто відзначити, що сенат закликав США Трампа підтримати Україну проти російської агресії у Керченській протоці та зробити рішучі кроки у цьому напрямку.

У заяві йдеться, що сенат США закликав Трампа прийняти рішення про проведення багатонаціональної операції в акваторії Чорного моря з метою припинити зухвалу і агресивну поведінку РФ.

Однак відповідну резолюцію підтримали тільки 41 з 100 сенаторів, документ передбачає збільшення кораблів НАТО в акваторії Чорного моря а також надання Україні додаткового військової допомоги.

Авторами резолюції є демократ Дік Дурбін і республіканець Рон Джонсон.

Нагадаємо, Турчинов розкрив план повернення в Азовське море.

Як повідомляв "Знай.ua", корабель-розвідник НАТО прибув в Одесу.

Також "Знай.ua" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.