Чиновники після повідомлень про підвищення тарифів на комуналку вирішили трохи пошкодувати українців і повідомили вельми цікаві новини. Через низьку якість надання послуг постачальники електроенергії будуть змушені виплачувати споживачам компенсацію.

Про це стало відомо завдяки заяві голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Оксани Кривенко в соцмережі Facebook.

тарифи
тарифи

За даними Кривенко, компенсацію призначать в тому випадку, якщо підприємство-розподільник чи постачальник електроенергії — порушить встановлені стандарти якості надання послуг для побутових та непобутових споживачів.

Мова йде про такі послуги:

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

-видача техумов на приєднання;

-відновлення постачання електроенергією;

-перевірка лічильника;

-відповідь на письмове звернення;

-якісне постачання електроенергією.

Варто нагадати, що Міжнародний валютний фонд планує протягом 2019 року виділити Україні два транши на загальну суму 2,6 млрд доларів. Про це йдеться в останньому аналітичному звіті Фонду. Зазначається, що саме нова 14 місячна програма, яку було узгоджено з міжнародним кредитором ще минулого року передбачає зазначені виплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аналітики переконані, що вже незабаром в Україні значно подорожчає життя. Зазначається, що основною причиною подорожчання всього стане не січневе підвищення тарифів на опалення, а відкладене у грудні зростання соціальних стандартів. Крім того, експерти розповіли, що українців також очікує девальвація гривні та інфляція.

"Інфляція в першому кварталі складе 5-6%, - говорить голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський. - Основні фактори зростання цін: девальвація гривні, збільшення тарифів на компослуги, підвищення мінзарплати".

Нагадаємо, багатий азіат "обезголовив" Світовий банк.

Як повідомляв Знай.uа зарплата в конвертах: хто постраждає більше всього.

Знай.uа писав, ПриватБанк пояснив, куди зникають гроші з карток.