Американські вчені вважають, що 21 січня - найдепресивніший день у році. Такий висновок зробив ще в 2005 році прийшов співробітник американського Університету Кардіффа Кліфф Арнол.

На думку Арнола, у третій понеділок січня люди відчувають себе максимально придушено. Все тому, що новорічні свята закінчилися, ейфорія від веселощів проходить, все знову стає на круги своя, при цьому люди виявляють, що неабияк втомилися.

Це призводить до того, що народ жадібно очікує зарплат, через шо психологічний стан загострюється. Крім того, відсутність світла і холод негативно позначаються на самопочутті.

В цей день святкують Всесвітній день обіймів. На свято прийнято обніматися, бути щирим і радувати інших теплими емоціями.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Багато хто вважає, що ці два свята співпали неспроста. Вчені впевнені, що обійми допомагають людям впоратися з негативними емоціями і стресом, і в найдепресивніший день у році це неабияк допомагає.

Нагадаємо, гендерна рівність – питання не тільки справедливого суспільства, але і турботи про здоров'я. Здоров'я жінки може страждати через це. Сексизм, зокрема, погіршує психіку і фізичний стан "слабкої" половини людства.

Про це заявили вчені із США і Бразилії після проведення відповідних досліджень.

Вони створили спеціальні анкети і попросили їх заповнити 3724 працездатних американців. В одному з питань добровольцям потрібно було вказати, скільки днів за останній місяць вони відчували себе погано: переживали стрес, помічали симптоми депресії або емоційного вигорання.