Епізоди постнатальної депресії у батьків збільшують ймовірність виникнення того ж розладу у їхніх дочок.

До такого висновку прийшли британські вчені на основі вибірки з понад 3000 сімей в Брістолі, повідомляє Medical Xpress.

Дослідники виявили, що вісімнадцятирічні дівчата, чиї батьки пережили депресію після їх народження, будуть схильні до високого ризику аналогічного захворювання. Слід зазначити, що це стосується тільки дівчаток. Хлопчики, як правило, не страждали від афективних розладів.

За словами вчених, післяпологова депресія батьків іноді викликана підвищеним рівнем материнської депресії. Наявність розладів в одного чи обох батьків впливає на те, як батьки взаємодіють зі своїми дітьми.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Дослідницька група вважає, що батьківська депресія може впливати на стосунки між батьками і дітьми, провокуючи аналогічні спалахи у підлітків.

На думку дослідників, отримані результати повинні змінити методику роботи перинатальних служб, які звикли займатися проблемами післяпологової депресії тільки у матерів.

Британські вчені підкреслюють важливість розпізнавання і лікування депресії у батьків в післяпологовий період і закликають медичних працівників враховувати думки обох батьків при надходженні скарг на настрої.

Попередня наукова робота цієї групи вчених показала, що післяпологова депресія у батьків призвела до поведінкових і емоційних проблем у їхніх дітей у віці від трьох до семи років. Можливо, це відбувається тому що батьківська депресія може негативно впливати на взаємовідносини в родині і провокувати конфлікт між партнерами.

Нагадаємо, ризик виникнення післяпологової депресії збільшується у жінок, які народжують взимку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нещодавнє дослідження шведських учених показало, що кількість чоловіків, що страждають від лавр батьківства зросла в 10 разів.

Також "Знай.uа" писав, вероятность розвитку постнатальной депресії вище на 79% у жінок, які народжують хлопчиків.