Українці повинні зрозуміти, що ціна на газ, електроенергію та опалення підніметься мінімум на 30%.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, голова Асоціації ЖБК та ОСББ Костянтин Киричук розповів, що тарифи, які сьогодні існують, не є ринково обґрунтованими, і вони дешевші приблизно на 30%. А ці відсотки доплачують платники податків.

субсидії
субсидії

"Цього від нас чекають європейські партнери, які фінансують це все. Дешевше не буде, на жаль, буде тільки дорожче", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Він відзначив, що на данний момент найголовніше питання для звичайних споживачів - як правильно зекономити. На його думку першим кроком для збільшення економії стане об'єднання в структуру типу ОСББ, юридичної особи або ЖБК, через що зможуть надходити гроші, які виділяє держава на потреби сленів об'єднання.

"Для ОСББ існують програми 30/70. Існують і інші муніципальні програми, за якими можна на сьогоднішній день зменшити своє споживання на 50%. Зараз українці споживають на 50% електроенергії більше, ніж повинні, за те, що ми не вміємо економити. Повністю утеплений будинок дає 15% економії, металопластикові вікна в під'їзді, подвійні вхідні двері дають ще 10%. Індивідуальний тепловий пункт дає 30% економії. Тобто за сезон можна повернути витрачені гроші", - пояснив Киричук.

Варто нагадати, що низку операторів ГРС оштрафували та зобов’язали компанії провести перерахунок донарахувань в платіжках укранців з жовтня 2018 року.

Нагадаємо, виплати монетизованих субсидій українцям здійснюватимуть ще два місяці - у квітні та травні. Також дана програма збережеться і на наступний опалювальний сезон.

Як повідомляв "Знай.ua", оператори газорозподільних мереж проігнорували рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Вони продовжують нараховувати споживачам обсяги газу по приведенню до стандартних умов.

Також "Знай.ua" писав, що вже практично у всіх житлових будинках столиці відключили опалення. У той же час, кияни почали отримувати платіжки за комунальні послуги за березень.

Порошенко і його оточення втрачають адекватність - Руслан Бортник