Виплати монетизованих субсидій в Україні, що почалися в березні, продовжаться в квітні і травні, а також в наступному опалювальному сезоні.

Про це повідомляє "Хвиля".

За словами Розенка виплата так званих "живих грошей" продовжиться у квітні та травні поточного року.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій і виплати відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, так як виплата "живих коштів" продовжиться в квітні і травні", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того Розенко нагадав, що у цілому по Україні монетизовані субсидії отримують понад 3 мільйони сімей, які цього потребують. При цьому сума щомісячних нарахувань складає 5,7 млрд гривень. Він також додав, що середній розмір субсидії становить 1680 грн.

Варто нагадати, що низку операторів ГРС оштрафували та зобов’язали компанії провести перерахунок донарахувань в платіжках укранців з жовтня 2018 року.

Газорозподільні компанії продовжують донараховувати обсяги використаного природного газу, приведені до стандартних умов, що відбивається в додаткових сумах у платіжках споживачів. Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оголосила про перевірки компаній, які вдаються до таких неправомірних дій.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, ціни на продукти харчування та деякі інші популярні товари у в березні підскочили догори. Експерти заявляють про подорожчання також і цигарок та алкоголю. Усе це стало наслідком прискорення інфляції.

Як повідомляв "Знай.ua", виплати монетизованих субсидій українцям здійснюватимуть ще два місяці - у квітні та травні. Також дана програма збережеться і на наступний опалювальний сезон.

Також "Знай.ua" писав, що оператори газорозподільних мереж проігнорували рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Вони продовжують нараховувати споживачам обсяги газу по приведенню до стандартних умов.

Порошенко і його оточення втрачають адекватність - Руслан Бортник