У православній церкві в цей день вшановують святого Микиту Сповідника. Інші назви свята: «Микита Льодолом», «День Микити», «День Водяного», «Частування Водяного», «Свято рибалок». Водополом день прозвали у зв'язку з початком льодоходу і відкриттям рибальського промислового сезону. Вважалося, що цього дня прокидається від зимової сплячки водяний.

Насправді вважали, що у водяного добра вдача. У нього є безліч обов'язків – пасти риб на дні річки, розпоряджатися русалками і різними водними мешканцями. Тому у нього просто немає ні часу, ні бажання шкодити людям спеціально. Однак, як і всі, він може іноді розсердитися. Затягує на дно людину, яка задивилася на воду, або тварину, яка заблукала. Якщо люди ще могли зайвий раз не підходити до води, то з тваринами було складніше. Тому його сьогодні треба задобрити. Робиться це дуже просто – треба просто кинути хліб, кашу або курячі потрухи. Якщо рибак хоче, щоб у нього був більш вдалий улов, то потрібно ще вилити трохи олії.

Ще сьогодні слід освідчуватись в любові. Вважається, що тоді ви ніколи не розлучитеся з цією людиною. А якщо вас випадково облили чимось, то ви до літа будете щасливі. Якщо ж почули сьогодні дятла, значить вас чекає новосілля.

Народні прикмети на 16 квітня

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Сни 16 квітня означають наступне: співати заупокійні молитви — до довгого життя; грати на баяні — до смутку; перебирати ягоди — до гірких сліз; дорікати комусь — до подяки від солідних людей; бачити прокурора — до тривожного стану душі; хропіння чути — до втоми; рахувати яйця — до втрати друзів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.