В Одесі активно готуються до відкриття курортного сезону, який планують почати через два тижні, про що повідомляє Хвиля.

У повідомленні йдеться: «Над одеським узбережжям гудуть інструменти. Робочі змінюють понівечені солоною водою металеві конструкції літніх кафе і ресторанів. Поруч комунальники латають рятувальні пости і чистять пісок від сміття, який нанесли зимові шторми».

Зокрема, водолази ретельно оглядають кожен метр морського дна, при цьому на берег витягають цілі мішки сміття та небезпечних предметів. За два тижні напруженої роботи працівникам необхідно перевірити близько 20 кілометрів одеських пляжів, оскільки лише після цього можна буде відкривати купальний сезон. Що стосується самих жителів міста, то вони вже щосили поспішають на узбережжя — насолодитися морем, поки місто ще не заполонили туристи.

Одеський пляж

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що ступінь руйнувань змушує констатувати, що Собор Паризької Богоматері загублений для Франції і світу як історичний, культурний і релігійний об'єкт, про що пишуть практично всі французькі ЗМІ. Про те, що у всесвітньо відомому паризькому соборі почалася пожежа, стало відомо завдяки соціальним мережам, де поширюють фото і відео з місця події. На кадрах видно густі клуби диму, які піднімаються на історичним будовою.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа": згідно з інформацією Національного центру прогнозування стану морського середовища Китаю NMEFC, "Діра Дракона", глибина якої становить 300,89 метра, є найглибшим морським тунелем у світі. Блакитна діра Sansha Yongle знаходиться в районі Парасельських островів. Санша Йонгле утворювалася досить повільно, поки руйнувалися породи, внаслідок чого тепер вона має практично вертикальну форму.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі опублікували свіжі знімки пустельного Кримського мосту. Користувачі були шоковані кадрами і почали їх активно обговорювати: "Машини невидимі просто. Секретна технологія", "Який міст? Це картонна копія на Мосфільмі".