У вівторок, 16 квітня, глава газового підрозділи "Нафтогазу" Андрій Фаворов заявив, що з 1 травня вартість газу для населення збільшиться до запланованого рівня близько 10 грн за кубометр. І це незважаючи на тенденцію зниження ринкової ціни, передає Хвиля.

За словами Фаворова, знизити ціни на газ для українців уряд може тільки двома способами: надати пряму вказівку "Нафтогазу" як акціонер або внести зміни в постанову №867, яка передбачає державне регулювання цін на газ для населення режим ПСО).

"Але постанова №293 (дозволяє продавати газ дешевше ПСО) – це не перший і не другий шлях. При діючому режимі ПСО уряд прийняв ще одну постанову, і тепер вони суперечать один одному", — пояснив він.

"Якщо ситуація залишиться незмінною, то вийде, що ціна підвищиться з травня для НАК "Нафтогаз", на який покладено спецзобов'язання, а у решти право працювати в ринку. Це створює дискримінаційні умови для державної компанії. Адже наші клієнти при відсутності у них боргів зможуть відмовитися від купівлі газу у НАКу і купувати паливо у будь-якого іншого виробника або постачальника газу за ринковою ціною, нижче ціни ПСО. В результаті такі компанії почнуть просто забирати наших клієнтів або ж, продаючи за ціною ПСО, отримувати необґрунтовану неринкову маржу", — зазначив Фаворов.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що для отримання субсидії, деяким українцям потрібно повторно заповнити декларацію та надати до служби соцзахисту деякі дані.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві соціальної політики розповіли про можливе введення в Україні нового виду аліментів: коли дітьми виплачується щомісячна допомога престарілим батькам.

Також портал Знай.uа писав, що близько 13% одержувачів субсидій, які не отримують пенсії, до теперішнього часу не звернулися в Ощадбанк за пересланої державної фінансовою допомогою.