Темпи зростання вартості тютюнових продуктів у нашій країні істотно прискорюються через підвищення ставок акцизних зборів, про що пише Хвиля.

За прогнозом Національного банку України (НБУ) в інфляційному звіті за квітень поточного року, ціни на тютюнову продукцію в Україні підвищаться на 19%. На даний час темп зростання цін на сигарети сповільнився до 24%. У Нацбанку зазначають, що це може бути наслідком того, що індексація специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби (на 20%) була меншою, ніж темпи зростання вартості цих товарів.

Алкогольні напої

Що стосується вартості алкогольних напоїв, що ціни на них будуть зростати щорічно аж до 2021-го на 6-9%, при цьому на даний момент темпи зростання становлять 9,9%.

Варто відзначити, що за десять років вартість спиртного в Україні зросла на третину в доларовому еквіваленті. Проте жителі нашої країни, навіть незважаючи на подорожчання, продовжують залишатися серед лідерів у споживанні алкогольних напоїв. За той же період часу вартість тютюнових виробів зросла в 20 разів. Згідно з урядовим планом, до 2022 році за одну пачку сигарет українці будуть платити не менше 100 гривень.

Популярні новини зараз
Банки встановили ліміти на зняття грошей За кермо не всім тепер можна: які вікові обмеження запровадили для водіїв в Україні Українців накриють масштабні перевірки в липні: кого позбавлять соцвиплат та пенсій У всіх областях України: ТЦК запровадили важливі нововведення для військовозобов'язаних
Показати ще

Алкогольні напої

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що серед фруктів яблуко є дуже поширеним продуктом, оскільки воно практично круглий рік присутнє в нашому раціоні харчування. Вчені-мікробіологи встановили, що щоденне вживання всього одного яблука "вносить істотний внесок у підтримання нормального травлення".

Як повідомляв портал "Знай.uа": навіть та людина, яка зовсім не вживає спиртні напої, може споживати алкоголь, навіть не підозрюючи про це. Вся справа в тому, що існує ряд продуктів, у складі яких завжди присутній алкоголь.

Також "Знай.uа" писав, що фахівці розповіли про те, що регулярне вживання риби знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, результати їх досліджень дозволяють стверджувати, що цей продукт здатний захистити і від розсіяного склерозу.