Темпи зростання вартості тютюнових продуктів у нашій країні істотно прискорюються через підвищення ставок акцизних зборів, про що пише Хвиля.

За прогнозом Національного банку України (НБУ) в інфляційному звіті за квітень поточного року, ціни на тютюнову продукцію в Україні підвищаться на 19%. На даний час темп зростання цін на сигарети сповільнився до 24%. У Нацбанку зазначають, що це може бути наслідком того, що індексація специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби (на 20%) була меншою, ніж темпи зростання вартості цих товарів.

Алкогольні напої

Що стосується вартості алкогольних напоїв, що ціни на них будуть зростати щорічно аж до 2021-го на 6-9%, при цьому на даний момент темпи зростання становлять 9,9%.

Варто відзначити, що за десять років вартість спиртного в Україні зросла на третину в доларовому еквіваленті. Проте жителі нашої країни, навіть незважаючи на подорожчання, продовжують залишатися серед лідерів у споживанні алкогольних напоїв. За той же період часу вартість тютюнових виробів зросла в 20 разів. Згідно з урядовим планом, до 2022 році за одну пачку сигарет українці будуть платити не менше 100 гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Алкогольні напої

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що серед фруктів яблуко є дуже поширеним продуктом, оскільки воно практично круглий рік присутнє в нашому раціоні харчування. Вчені-мікробіологи встановили, що щоденне вживання всього одного яблука "вносить істотний внесок у підтримання нормального травлення".

Як повідомляв портал "Знай.uа": навіть та людина, яка зовсім не вживає спиртні напої, може споживати алкоголь, навіть не підозрюючи про це. Вся справа в тому, що існує ряд продуктів, у складі яких завжди присутній алкоголь.

Також "Знай.uа" писав, що фахівці розповіли про те, що регулярне вживання риби знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, результати їх досліджень дозволяють стверджувати, що цей продукт здатний захистити і від розсіяного склерозу.