Юрист Михайло Шнайдер показав, як у Польщі роботодавці шукають працівників з України.

Відповідний допис він зробив у соцмережі.

За його словами поляки вже запрошують українців на роботу за допомогою біг-бордів, які розташовуються на узбіччях доріг. Цікаво, що мова йде насамперед про запрошення на роботу саме українців, а не інших працівників.

"Ось такі борди стоять в Польщі. Сумно і боляче дивитися на все Це", - зазначив Шнайдер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому українці доволі яскраво відреагували на допис Шнайдера. Дехто звинуватив у подібному минула владу, яка так працювала, що українці змушену масово виїжджати за кордон у пошуках кращого життя.

Інші ж відзначають, що подібні борди були б дуже смішні, якби не було так сумно.

Варто нагадати, що у 2018 році Польща видала майже 330 тисяч дозволів на роботу для іноземців. Це на 40% вище, ніж у попередньому році і майже в п'ять разів більше, ніж за 4 роки до цього. Стало відомо, що 70% всіх робочих віз в 2018 році отримали саме громадяни України. Всього ж подібні дозволи отримали громадяни 125 країн. Найбільше українських заробітчан в Люблінському воєводстві. Тут українці становлять 85% трудових мігрантів.

Нагадаємо, 35-річному харків'янину, який зараз відбуває термін за ґратами у 7,5 років, загрожує довічне ув'язнення. Дзержинський районний суд міста отримав обвинувальний акт стосовно чоловіка від Харківської прокуратури.

Як повідомляв "Знай.ua", злидні та нестача робочих місць з кожним роком все більше українців штовхає на пошуки кращого життя за кордоном. Офіційна статистика говорить, що від 7 до 9 мільйонів наших громадян мігрують на заробітки до ЄС. Серед найпопулярніших країн стали Польща, Німеччина, Угорщина, Словаччина та Чехія. Однак варто дізнатися про умови та інші нюанси щодо працевлаштування за кордоном, що не залишитись розчарованими.

Також "Знай.ua" писав, що Світовий банк стверджує, що у всіх країнах, що розвиваються, приплив грошей від трудових мігрантів набагато більше, ніж від прямих інвестицій. Не винятком стала і Україна. За словами спеціалістів, сьогодні відприв трудового населення за кордон набуває чималого розмаху.