При зарахуванні дітей до І класу багато батьків майбутніх школярів в Україні стикається із проблемою відсутності прописки за місцем проживання.

Про це пише "УНН".

Як пояснили в Міністерстві освіти та науки України, головна проблема зарахування дітей до школи, як і минулого року, залишається. Мова йде про прописку.

"Єдина проблема (при зарахуванні до І класу - ред.) пов'язана із реєстрацією місця проживання, тому що норма про свободу пересування, передбачає, що, коли батьки переїжджають на тривалий термін, вони легко реєструються за спрощеною процедурою. Однак там є одна проблема – вони реєструються ( на новому місці – ред.), тільки коли знялися з попереднього місця реєстрації. І зараз батьки живуть реально роками в Києві, а зареєстровані в селах, в інших містах – де завгодно. І як зараховувати їхніх дітей в перший клас?", - говорить керівник експертної групи з координаційної політики Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН Олександр Сич.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

школярі

Щоб все ж потрапити до школи не за місцем реєстрації, у законі є кілька лізавок.

По-перше, батьки можуть подати документи, що підтверджують фактичне місце проживання. Цн можуть бути договір оренди житла, довідка по взяттю на облік ВПО, будь-які документи, що підтверджують право власності на житло і т.д.


При цьомучиновник визнає, що наразі механізм зарахування до І класу ускладнений, тому що в МОН немає єдиної електронної бази. Подібні механізми існують подекуди на місцевому рівні – зокрема в Києві, що значно спрощує процедуру зарахування, оскільки в базі певного навчального закладу автоматично з'являється перелік усіх зареєстрованих у закріплених за ним районах дітей.

Нагадаємо, МОН збирається реформувати художню освіту у школах.

Як повідомляв портал Знай.ua, в українській школі розгорівся скандал на всю країну.

Також Знай.ua писав про те, що як дізнатися результати ЗНО, не виходячи з дому.