Відомий ватажок терористів Ігор Гіркін сам себе називає "полковником спецслужб". Путінський головріз заявив про різке зростання втрат серед окупантів на українському Донбасі. Він посилається як на відкриті джерела, так і на власні дані. Про це бойовик заявив в ефірі російського шовіністичного YouTube-каналу Рой-ТВ.

Ігор Гіркін (Стрєлков)
Ігор Гіркін (Стрєлков)

"Щодня я отримую звідти відомості. З початку травня місяця і по сьогоднішній день на Донбасі йде бійня. За ці два місяці середні втрати "корпусів" (так званих 1-го і 2-го армійських корпусів ОРДО, у вигляді яких там діють російсько-терористичні війська - ред.) в 3-4 рази перевищують середні втрати в перебігу всього попереднього року", - заявив 10 липня ватажок бойовиків Гіркін.

Донбас
Донбас

Він наголосив, що українські військові навчилися "без атак", тобто в межах позиційної війни, майстерно знищувати російські позиції ("змішують з землею").

Гіркін переконує, що окупаційні частини на Донбасі зазнають настільки серйозних проблем з поповненням, що новобранці після першого ж обстрілу "розривають контракт".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Поповнення у нас перебуває до першого обстрілу", - процитував він одне зі своїх джерел.

Мирні жителі на Донбасі
Мирні жителі на Донбасі

Варто зазначити, що Україна через війну на сході країни позбулася в середньому 15,1% подушного ВВП у військовий період (2013–2017 роки), або 9,2% ВВП у 2014 році, 19,6% ВВП у 2015 році, 19,8% ВВП у 2016 році й 21,7% ВВП у 2017 році.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розкрив очі сенатору США на дві війни в Україні: "Ми не можемо чекати".

Як повідомляв портал Знай.ua, Німеччина підказала Зеленському, як закінчити війну на Донбасі

Також Знай.ua писав, Стрєлков похизувався звірствами на Донбасі: "Ховалися за спинами жінок та дітей".