Стало відомо, що Мінсоцполітики взялося за вирішення проблем дітей-сиріт. У минулому році в Україні нові сім'ї знайшли для 1730 дітей. У той же час чекають цього в 10 разів більше сиріт.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чиновники хочуть змінити частину діючих законів. Ініціативи з'явилися в законопроекті, оприлюдненому на сайті відомства в понеділок, 12 серпня. Ключові зміни передбачають:

- Дозвіл всиновлювати дітей не тільки подружнім парам, але і самотнім українцям.

- Введення вікового цензу: усиновити дитину може тільки людина або пара, яка старша за дитину не більше ніж на 45 років. Якщо дитина повнолітня, різниця не може бути менше 18 років.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

- Введення обов'язкового навчання на спеціальних курсах для потенційних прийомних батьків.

- Виключення з переліку суб'єктів, що надають дозвіл на усиновлення, закладів, де ті містяться (притулків). Приймати рішення будуть органи опіки на місцях.

- Виняток зі списку підстав, для анулювання усиновлення випадків, коли між вихованцем і прийомними батьками складаються стосунки, що перешкоджають їхньому спільному проживанню.

Варто відзначити, що, незважаючи на такі масштабні зміни в кодексі, чиновники так і не зважилися дозволити одностатевим парам всиновлювати дітей. Ця заборона залишиться недоторканою.

Нагадаємо, в яких випадках українці можуть розраховувати на субсидії для оплати за газ.

Як повідомляв портал Знай.ua, в процесі реформи багато соцслужб об'єднаються в загальному Центрі контролю.

Також портал Знай.ua писав, яку мінімальну суму сьогодні потрібно платити на утримання дитини.