Більше десятка вантажних контейнерів майстри зсередини облаштували вагонкою, встановили лежаки і печі. А ще їх обладнають електропроводкою. Тому наші бійці в будь-який час спокійно зможуть приготувати собі їжу і відпочити. Але найважливіше — це те, що такі захисні контейнери здатні витримати обстріл “Градыв” і вибухи хв.

В цеху робота кипить. Тут, у депо міста Здолбунів, Рівненської області, і з'являються на світ унікальні конструкції. Списані з інвентарного парку контейнери робочі переробляють під приміщення для бійців АТО в окопах. Зовні звичайний 20-тонний вантажний контейнер не відрізняється від інших, тільки має димар і вентиляційні отвори. Всередині ж — це справжнє притулок площею 16 “квадратів”. У такому будинку одночасно можуть знаходитися до 20-ти чоловік. Щоб підтримати бойовий дух воїнів, стіни контейнера прикрасили патріотичними постерами і дитячими малюнками.

“Укриття” закопують в землю, зверху накривають бетонними плитами, деревиною, — говорить Віктор Шубець з регіонального медіа-центру Міністерства оборони України. — Там можна зігрітися, висушити одяг, підігріти їжу й просто перепочити. Також проведено електрику від генератора, тому можна зарядити телефон, почитати новини. У “криївці” значно краще, ніж у звичайному бліндажі. Можна сказати, затишно, по-домашньому”.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Нагадаємо, НАБУ відкриє кримінальне провадження проти Луценка.


Як повідомляв раніше Знай.uа, в Одесі нелюд у білому халаті трохи не відправив жінку на той світ.


Також Знай.uа писав про те, що мільйони користувачів під загрозою злому.