Московський суд залишив чинною постанову Лефортовського районного суду Москви від 17 липня про продовження запобіжного заходу шести українських військовополонених моряків. Про це написала адвокат Андрія Ейдера Олександра Маркова на своїй Facebook-сторінці.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я не розумію, як ця ситуація може розцінюватися не як збройний конфлікт з урахуванням того, скільки міжнародних організацій вже висловило відношення до зазначеного інциденту. Я наполягаю і сподіваюся на те, що суд візьме до уваги думку міжнародних судових органів і звільнить нас з-під варти", - процитувала виступ свого підзахисного Маркова.

Андрій Ейдер

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Адвокат опублікувала думки Андрія Ейдера про поточну ситуацію: "Позаду черговий судовий процес, результат якого був цілком очікуваний. Він, як і попередні процеси пройшов у "закритому режимі". Абсурд! Навіть судове засідання закривають з надуманих причин, про яке здорове рішення суду можна говорити? Про який суд взагалі можна говорити по відношенню до чинних військовослужбовців? Вже майже дев'ять місяців ми є учасниками цієї постановки в цьому театрі абсурду. Але так і не можемо вникнути в суть цієї п'єси. Клопотання відхиляються, вводиться "закритий режим" - робиться все, щоб не пролити світло на цю постановку. Тим часом по ТБ продовжують називати нас злочинцями, говорити про "прекрасні" умови утримання. Я, як і всі моряки, висловлюю подяку волонтерам, які нам завжди допомагають.

До всього вищесказаного хочу додати про повне ігнорування міжнародних домовленостей, рішень і т. д. з боку Російських судів. Чи боюся я висловлювати свою точку зору? - Ні! Силу волі українського моряка не зламати. Після всіх пережитих труднощів вона тільки міцнішає. Сподіваюся, що здоровий глузд переможе"

Нагадаємо, Лавров заявив, що просування у питанні обміну полоненими між Росією та Україною вимагає узгоджень.

Як повідомляв портал Знай.uа, Макрон змусив Путіна звільнити українських моряків.

Також портал Знай.uа писав, що у Меркель вирішили напряму говорити з Путіним.