Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів

Історія цього дня пов'язана з 17 жовтня 1987 року. Тоді більше сотні тисяч осіб зібралися у Парижі на площі Трокадеро, віддаючи данину пам'яті жертвам крайньої убогості, голоду і насильства. Саме на цій площі в 1948 році підписали Загальну декларацію прав людини. Всі присутні сказали, що убогість є порушенням цих прав, а їх потрібно дотримуватися. Ці заяви накреслені на Пам'ятному камені, який відкрили в той день. Тому кожен рік абсолютно різні люди збираються у подібних каменів у своїх країнах, щоб підтвердити незмінність своєї позиції і показати солідарність з незаможними. Сам Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів заснували в 1992 році.

Міжнародний день кредитних спілок

Це професійне свято відзначають щороку в третій четвер жовтня. Вперше його відсвяткували в 1948 році. З цього часу в честь дня проводять благодійні акції, ярмарки, конкурси, дні відкритих дверей, тематичні телепередачі і кожен рік тема різна.

Карва Чаутх в Індії

Це традиційний фестиваль для заміжніх жінок, який зазвичай проводять у Північній Індії, але шанують його і за межами країни. Жінки дотримуються суворого посту, не п'ють воду і нічого не їдять. Так вони бажають чоловікові довгого і успішноог життя, показуючи їм свою відданість. Також це відмінний привід відвідати рідних, близьких та родичів чоловіка. А чоловіки дарують подарунки дружинам, дякуючи їм за любов і відданість.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Православні свята:

  • Знайдення мощей святителів Гурія, архієпископа Казанського, і Варсонофія, єпископа Тверського.
  • Священномученика Ієрофея Афінського.
  • Благовірного князя Володимира Ярославовича, Новгородського чудотворця.

Єрофєєв день

В цей день відзначається пам'ять священномученика Ієрофея, який жив в Афінах у 1 столітті. Наші предки вірили, що в цей день лісовики бродять по лісах, сміються і голосно кричать. Але тільки почують перших півнів, відразу провалюються під землю до весни. Тому намагалися в ліс не ходити.

Народні прикмети на 17 жовтня

Іменини в цей день

Василь, Вероніка, Володимир, Дмитро, Єрофей, Михайло, Микола, Павло, Петро, Степан, Тихон, Яків

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.