Вчені із Канадського університету підтвердили, що чайні пакетики дуже небезпечні і шкодять здоров'ю, оскільки є основним джерелом мікропластика в людському організмі, йдеться у анімаційному відеоролику на youtube.

В ході дослідження науковці дізнались, що мікропластик виявили навіть у організмі дітей. Про це вони написали у статті Еnvironment science and technology journal.

В останні роки виробники використовують для оболонки чайних пакетиків синтетичні речовини - поліетилен терефталат - РЕТ, відмовившись від бумаги.

Дослідники запідозрили неладне і вирішили перевірити чайні пакетики на безпеку. Придбавши декілька різних видів чаю, розпочали дослідження.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як виявилось, протягом 5 хвилин заварювання чаю у чашку потрапляє 11,6 млрд частинок мікропластику розміром більше 100 нанометрів і 3,1 млрд частинок мікропластику розміром менше 100 нанометрів. Такий рівень забруднення в 1000 разів більше, ніж при використанні інших продуктів харчування.

Чаювання, фото Телеграф

Виходить, споживаючи чай в пакетиках, всі ми по суті ковтаємо пластикове сміття.

Науковці всього світу не дрімають. Німецькі дослідники виявили сліди пластмас в організмі 97% обстежених дітей. Всього в організмі знайдено 11 видів різного пластику.

Яким чином впливає мікропластик на організм людини, поки що ніхто не каже. Однак дослідження показують, що поведінка ракообразних після споживання пластику стає дивною. Вчені відзначили аномально швидкий ріст, а також вони перестали плавати на великі відстані.