Місія МВФ в Україні назвала недоцільною нульову ставку податку при добровільному розкритті інформації, однак запровадження механізму амністії капіталів з базовою ставкою податку у 9% дозволить розширити базу оподаткування. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Рекомендації – ввести тільки 9% ставку добровільного розкриття інформації за розкриття активів, які перебувають за кордоном", - зазначається у звіті місії.

Також Фонд підтримує пільгову 5% ставку при репатріації капіталів, тоді як нульова ставка тут недоцільна.

"(Рекомендації)... не вводити нульовий відсоток для репатрійованих активів і при реінвестуванні їх у державні облігації", - йдеться в документі.

Місія МВФ, фото Радіо Свобода
Місія МВФ, фото Радіо Свобода

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Місія МВФ просить Україну поліпшити механізм адміністрування податку на прибуток замість заміни його податком на виведений капітал.

"Місія не знайшла якихось нових елементів для зміни своєї позиції, яка викладена в попередньому звіті з податкової політики в травні 2017 року: пропозиція є поганою податковою політикою, яка може заподіяти збиток країні в декількох площинах", – йдеться у повідомленні.

У той же час немає жодних гарантій, що такі зміни спричинять за собою збільшення інвестиційних потоків.

"Податок на розподілений прибуток не простіше. Насправді, це приводить до деяких ускладнень, так як передбачуваний розподіл дивідендів повинен бути перевірений, транзакція за транзакцією, з прив'язкою до трансфертного ціноутворення", - відзначили в МВФ.

МВФ, Уніан
МВФ, Уніан

Більш дієвим є модернізація податку на прибуток, особливо в аспекті міжнародного оподаткування, а також з урахуванням пом'якшення контролю валюти.

"Ці перевірки традиційно спонукають українські компанії та приватні особи зберігати великі ресурси за кордоном і не платити прибутковий податок в Україні", - вважають у Фонді.

Крім того, щодо законопроектів з приводу заходів BEPS місія відзначила пункти, які потребують технічного поліпшення, частина з них стосується контрольованих КІК, постійних представництв та ТЦУ.

Нагадаємо, прем'єр Олексій Гончарук злітав у Лондон, щоб підписати кредитну угоду на 900 млн євро.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна може закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом до 2023 року.

Також портал Знай.uа писав, що місія МВФ офіційно заявила про завершення роботи в Україні.