Як відомо, досить часто у розмовах сучасної молоді старше покоління чує слова, про значення яких може лише здогадуватися. Таким чином, складається враження, ніби ми з нашими батьками, бабусями і дідусями говоримо на різних мовах.

Словник для пенсіонерів

Саме тому Міністерство цифрової трансформації ввело інформаційну ініціативу. Про це повідомляє відомство в соціальній мережі Facebook.

Так, цю ідею можна назвати онлайн-уроками цифрової грамотності для людей старшого покоління.

"Часто здається, що ми зі старшим поколінням говоримо на різних мовах. Коли вони не розуміють, що то за проклята сториз і кого ви там свайпаєте в Tinder. Ми вирішили – досить!", — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Словник для пенсіонерів

Також Мінцифри обіцяє щотижня "робити незрозумілі слова – простими". Перший "урок" відбувся у понеділок, 16 грудня. За допомогою інфографіки пояснили значення таких слів, як "лол", "мем", "меседж", "мессенджер" і "пост". Ініціатори цієї ідеї, закликають активних користувачів інтернету поділитися словником зі своїми батьками, бабусями і дідусями для того, щоб вони стали краще Вас розуміти.

#мінцифра У нас – нова рубрика! Часто здається, що ми зі старшим поколінням говоримо різними мовами. Коли вони не...

Geplaatst door Міністерство цифрової трансформації України op Zondag 15 december 2019

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук презентував цифрові водійські права і техпаспорт в мобільному додатку "Дія". На даний момент триває бета-тестування програми.

Як повідомляв портал Знай.ua, 50% українців вірять у Святого Миколая і 31% в Діда Мороза. При цьому в порівнянні з минулим роком їх кількість зросла (в 2018 — 43% і 25%).

Також портал Знай.ua писав, що за колись "всенародні" бренди почалися гучні судові процеси.