На зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня лідери держав узгодили обмін полоненими у форматі "всіх на всіх". А в понеділок, 23 грудня, тристороння контактна група по відеозв'язку домовлялася з представниками "ЛДНР" про обмін цих полонених, який повинен відбутися вже до Нового року. Минулого разу переговори не увінчалися успіхом, адже не вдалося узгодити ні списків, ні терміни, ні дати. Полонених чекають додому як мінімум 80 українських сімей. Журналісти ТСН поспілкувалися з однією такою родиною, яка чекає додому тата і чоловіка.

Гліб Дуванов, ТСН
Гліб Дуванов, ТСН

Це сім'я Кіма Дуванова, яка живе в місті Ізюм, що на Харківщині. Старший син 48-річного військового полоненого навчається у Харкові, а вдома дружина Олена і маленький Гліб. 8-річна дитина ще не розуміє, де тато, каже тільки, що зв'язку з ним немає. Кім Дуванов потрапив у полон у травні 2019 року, він їхав у машині з іншими військовими, коли водій авто звернув не туди і солдати потрапили в полон до російських бойовиків. Через кілька годин Олені зателефонували і повідомили, що її чоловік в полоні.

Жінка не опустила руки, а почала боротися. Олена дзвонила у військову частину, де служив її чоловік, в СБУ і Червоний хрест. Її чоловіка внесли у списки на обмін, але надії, що він повернеться додому, поки ніхто не дає. Жінка каже, що не можна мовчати, треба весь час нагадувати і піднімати цю тему. Українські переговорники в Мінську не розголошують ніяких подробиць обміну, щоб не обнадіювати зайвий раз людей, які чекають додому своїх рідних.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, на переговорах у Мінську досягли домовленості, але з одним "але".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Путіна зробили заяву щодо Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що у Путіна висунули нову умову обміну полоненими.