День донора у Вірменії

У сучасному світі донори надзвичайно важливі. Багатьом людям трансплантація кісткового мозку потрібна, як єдиний спосіб виживання. Її проводять при гематологічних, онкологічних та інших захворюваннях. Але знайти відповідного донора дуже важко і перетворює все це в дуже довгу процедуру. Не вистачає не тільки часу, але і самих донорів, а в цей час хвороба стрімко прогресує.

Тому органи охорони здоров'я приділяють особливу увагу донорства, як соціально відповідального явища, адже саме такі люди дарують хворим надію. А Всесвітній день донорів кісткового мозку відзначають у третю суботу вересня. Вірменський реєстр донорів своєю діяльністю сприяє розвитку трансплантології, рятує життя людей і дозволяє не здаватися перед захворюваннями. За допомогою співпраці з Реєстрами інших країн Вірменський реєстр має більш широкі можливості, щоб знайти відповідного донора і знизити вартість цієї дорогої процедури.

Свята 8 січня, фото: Thrive Global
Свята 8 січня, фото: Thrive Global

Собор Пресвятої Богородиці

Відразу після Різдва відзначають Собор Пресвятої Богородиці – ще одне дуже важливе свято для православного світу. Церква звертається до Діви Марії з позитивними і подячними піснями, оспівує те, що вона стала знаряддям Промислу, народила Спасителя. Саме через те, що вона стала матір'ю Христа, цей день і відзначають відразу після Різдва. А Собором його назвали, тому що на відміну від окремих свят в честь Богородиці, в цей день вшановують ще й інших людей, які були близькі до Марії або до самого Христа.

Свята 8 січня, фото: maxresdefault
Свята 8 січня, фото: maxresdefault

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Православні свята:

  • Різдво Христове (Різдво Господа нашого Ісуса Христа).
  • Святки
  • Поклоніння святим волхвам: Мельхиору, Гаспару і Валтасару.

День повитух

Наші предки в цей день відзначали свято каш і день повивальних бабок. Жінки з дітьми приходили до повитух, вітали їх і приносили подарунки, адже вони допомагали їм при пологах. А ті пригощали гостей кашею. Тоді ж з'явився звичай приходити в церкву з пирогами, щоб передати їх Богородиці у цей день. Є і народні прикмети у цей день. Якщо вранці кричать синички, то вже ввечері буде мороз, а якщо каркають ворони, то слід чекати снігопадів і хуртовин. Сильний сніг віщує каша, яка підрум'янилася в печі.

Народні прикмети на 8 січня

Іменини в цей день

Олександр, Анфіса, Василь, Григорій, Давид, Дмитро, Іван, Йосип, Ісак, Костянтин, Леонід, Марія, Михайло, Микола


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.