Курс іноземних валют змушує українців останнім часом тримати руку на пульсі. Так, за даними Національного банку України (НБУ) у п'ятницю, 13 березня - останній банківський день гривня відчутно ослабла в своїх позиціях, її показник склав 26,08 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют НБУ на 16 березня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 26,089 гривень;

- 100 євро – 28,9901 гривень;

Таким чином, курс долара став дорожче ще на 23 копійки. При цьому євро зменшився в ціні на 6 копійок.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

курс валют, фото Pxhere
курс валют, фото Pxhere

Останнім часом долар в Україні стрімко зростає, Нацбанк усіма силами намагається стримувати невгамовну валюту, але поки що безрезультатно. Зокрема, в середу НБУ рекордну кількість разів пропонував долар на міжбанку.

Курс валют, фото PavlovskyNews
Курс валют, фото PavlovskyNews

НБУ був змушений продавати долар, але обсяг пропозиції регулятора розкуповувався миттєво. Тиск на гривню зростає шаленими темпами.

Курс валют, фото PavlovskyNews
Курс валют, фото PavlovskyNews

Історичні антирекорди гривні стосовно іноземних валют в офіційних курсах НБУ: долар США 26 лютого 2015-го сягнув найвищого показника в 30,01 грн, євро встановив свій рекорд 26 січня 2018 року - 35,66 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.