На авіабазі Меззе сирійських урядових військ неподалік від Дамаска в ніч на неділю, 2 вересня, сталася серія вибухів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Свідки згадують сильну пожежу і густий дим над авіабазою.

Представники сирійської армії називають причиною вибухів на авіабазі Меззе коротке замикання на складі боєприпасів, повідомило сирійське державне інформагентство SANA з посиланням на співрозмовників у військових колах. Раніше мова йшла про можливий авіаудар з боку Ізраїлю.

Але пізніше представник сирійської армії заявив про відсутність "ізраїльської агресії".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За даними опозиційних активістів, крім військового аеропорту, в районі Аль-Меззе знаходяться посольства, будівлі безпеки і будинки наближених до сирійського президента Башара Асада.

Правозахисна організація "Сирійська наглядова рада з прав людини" повідомила про загиблих і поранених в результаті інциденту. Експерти правозахисної організації, що базується в Лондоні, отримують дані від мережі інформаторів в Сирії. Їх твердження не завжди можуть бути підтверджені офіційно.

У травні Ізраїль обстріляв ракетами Сирію, пізніше заявивши, що в результаті операції була знищена майже вся розташована на сирійській території військова інфраструктура Ірану. Влада Ізраїлю назвала атаку реакцією на обстріл ракетами, досконалий іранським Корпусом вартових ісламської революції з території Сирії з ізраїльськими військовими об'єктами на Голанських висотах.

У липні ВПС Ізраїлю здійснили кілька авіаударів у районі Дамаска у відповідь на розвідувальний безпілотник, який прилетів із Сирії. Ізраїльська влада стверджує, що вони втручаються в громадянську війну в Сирії лише в тому випадку, якщо виникає загроза безпеці країни.

14 квітня 2018 року США з союзниками завдали удари по об'єктах режиму диктатора Башара Асада в Сирії у відповідь на хіматаку в Думі 7 квітня, де загинули від 70 до 150 чоловік.

Нагадаємо, 22 серпня, у Сумській області біля будинку депутата Конотопської міської ради стався вибух.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 21 серпня, в Кабулі пролунало одразу кілька потужних вибухів. Правоохоронці повідомляють, що це відбулося в дипломатичному районі афганської столиці.

"Знай.uа" писав, в аеропорту Болоньї (Італія) прогримів потужний вибух. Офіційних даних про постраждалих та причини інциденту місцеві правоохоронці поки не оприлюднили.