У Японії через найпотужніший за останні 25 років тайфун "Джебі" загинуло щонайменше шестеро осіб. Про це повідомляє Reuters.


За інформацією видання, через стихію влада Японії скасувала сотні рейсів. Було евакуйовано близько 300 тисяч осіб, з яких 280 тисяч - з портового міста Кобе.

"За інформацією телекомпанії TBS, кількість загиблих становить шестеро осіб", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще


Через сильні пориви вітру танкер вагою 2,5 тонни врізався у міст, що з'єднує аеропорт Кансай, побудований на штучному острові, з материковою частиною.

У результаті цього міст був пошкоджений, на самому танкері ніхто не постраждав, повідомила берегова охорона.
Погодна служба Японії попереджає, що тайфун "Джебі" може викликати зсуви, повені та торнадо в країні.


Нагадаємо, на півдні Китаю пронісся сильний тайфун, у результаті чого постраждали тисячі будинків, відбулися повені, загинули п'ять осіб.

Про це повідомляють ЗМІ.


Через паводки вулиці деяких міст перетворилися на річки: рятувальники можуть пересуватися тільки на надувних човнах. У зоні стихійного лиха опинилися майже сто тисяч людей: їх готуються відселити в безпечні райони.


Як повідомляв раніше Знай.ua, велична картина буйства стихії змушує всерйоз задуматися про те, як вдавалося перетинати океан мореплавцям минулого. Адже навіть відносно безпечний і сучасний корабель на відео виглядає іграшкою.

"Подивилися? А тепер уявіть не цю залізну мильницю, а дерев'яну каравелу або фрегат або маленьку яхту. Які нерви треба мати, що б перетнути океан !!! Які божевільні були наші предки", - написав у коментарях до відео один з користувачів.


Також Знай.ua писав про те, що у результаті сильних злив та зсувів грунту на заході Японії на даний момент вже загинуло щонайменше 13 людей, ще 45 рахуються зниклими безвісті.