Японії сколихнули два потужних землетруси. Фото і відео з епіцентрів
На японському острові Хоккайдо сталися два потужних землетруси магнітудою 6,6 (червоні) і 5,3.
Про це повідомляє Геологічна служба США.

Кількість жертв уточнюється, проте місцеві ЗМІ в соцмережах пишуть про двох загиблих. При цьому відомо про 32 зниклих без вісті і 120 поранених.


Епіцентр першого поштовху знаходився на глибині 31 км і в 66 кілометрах від найбільшого міста на острові - Саппоро. Магнітуда землетрусу склала 6,6 балів.
Подальші поштовхи сталися через 13 хвилин. Їх магнітуда склала 5,3 бала. Епіцентр знаходився в 25 км від портового міста Томакомай і залягав на глибині 37 км.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


Серед іншого землетрус пошкодив одну з місцевих електростанцій, в результаті чого близько трьох мільйонів домогосподарств залишилися без електропостачання. Через стихійне лихо припинено залізничне сполучення, також повідомляється про перебої з авіасполученням. В одному з місцевих аеропортів в результаті землетрусу обавалився дах одного з терміналів, тому аеропорт закрили на день.


Загиблими офіційно підтверджено двоє людей. Ще шість людей рятувальники знайшли "в стані зупинки серця і легенів" - це, фактично, стан клінічної смерті, проте в Японії офіційно констатувати смерть можуть тільки лікарі. Щонайменше 120 людей отримали поранення в результаті землетрусу.


Японський уряд направив на острів тисячі військових, щоб усунути наслідки стихії і розшукати зниклих.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Японії через найпотужнішого за останні 25 років тайфуну "Джеби" загинули щонайменше шість осіб.
влада Японії скасували сотні рейсів. Було евакуйовано близько 300 тисяч осіб, з яких 280 тисяч - з портового міста Кобе.
Як повідомляв "Знай.uа", що очевидцям вдалося зняти торнадо.
"Знай.uа" писав, що мережу заполонили страшні кадри руйнівних наслідків землетрусу в Росії.