Журнал Forbes опублікував рейтинг найбагатших сімей Росії. І як влучно зазначили користувачі соцмереж, у цьому списку немоє прізвищ з "чисто російськими" прізвищами – ніяких вам Іванових, Петрових і Сидорових.

Втім, судіть самі.

Перше місце у списку черговий раз займає сім'я Гуцерієвих, загальний стан яких оцінюється в $ 5,97 млрд. Сім'я зберегла позицію незважаючи на те, що зі списку вибув племінник Михайла Гуцерієва Микаил Шішханов, основний акціонер Бінбанку, а її статок скоротився майже на $ 4 мільярди.

Михайло Гуцерієв

У топ-10 найзаможніших сімей також увійшли:

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ротенберг (загальний стан - $ 4,85 млрд, стан Аркадія Ротенберга становить $ 2,5 млрд, його сина Ігоря - $ 800 млн, дочки Лілії - $ 300 млн і брата Бориса Ротенберга - $ 1,2 млрд)

Глава IPG Photonics Валентин Гапонцев і його син, приватний інвестор, Денис Гапонцев (загальний стан - $ 3,14 млрд)

Гендирекор "Татавтодор" Айрат Шаймієв, його брат Радик Шаймієв (член ради директорів ТАІФ) і син Тимур Шаймієв ($ 2,48 млрд)

Мекдет Рахімкулов і його сини Тимур і Руслан (члени правління "Kafijat Kft", загальний стан - $ 1,7 млрд)

Брати Сергій і Микола Саркісови (група РЕСО, $ 1,5 млрд)
Співвласник банку "Росія" Микола Шамалов і його син, член ради директорів СИБУР Кирило Шамалов ($ 1,47 млрд).

Президент "Група Альянс" Муса Бажаєв, його брат Мавліт і племінник Дені Бажаєвих ($ 1,41 млрд)

Співвласник «Суми» Зіявудін Магомедов і його брат Магомед, гендиректор "Кардо Альянс" ($ 1,4 млрд)

Сім'я Зубицьких (колишні і нинішні співвласники ПАТ "Кокс", загальний стан $ 1,4 млрд)

Брати Олексій та Дмитро Ананьєви, які володіли банківськими та іншими активами через компанію "Промсвязькапитал", в 2017 році займали третє місце в списку найбагатших сімей. У цьому році вони не увійшли в десятку.