Президент Естонії Керсті Кальюлайд, яка прибула в Дніпро з робочим візитом, разом з мером міста Борисом Філатовим взяла участь в суботнику.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook заступника мера Дніпра Яника Мірило.

У ході прибирання високопоставлені чиновники допомагали активістам прибирати один з місцевих скверів. Крім того відомо, що соціальна акція була приурочена до заснованого в Естонії Всесвітнього дня прибирання.

Президент країни також відзначила, що все людство повинно почати працювати задля збереження планети для того щоб майбутні покоління побачили її такою, як ми бачимо.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

"Всі ми повинні зберегти нашу планету для майбутніх поколінь. Всі ми можемо внести свій внесок сьогодні і в інші дні, щоб зробити наше довкілля чистішим і красивою, - прокоментувала свою участь у суботнику Кальюлайд", - зазначила президент Естонії.

У свою чергу мер Дніпра Філатов назвав нинішню екологічну акція хорошим прикладом не тільки для всіх місцевих жителів, а й для всієї країни.

"Ми вдячні президенту Естонії за цю ініціативу, за можливість приєднатися до глобальної акції ... Думаю, сьогоднішня ініціатива наших естонських друзів багато що змінить у свідомості наших людей", - сказав мер Дніпра.

Разом з тим варто відзначити, що президент Петро Порошенко у відповідності до своїз повноважень призначив прес-секретаря Міністерства закордонних справ Мар'яну Бецу послом України в Естонії.

"Призначити Бецу Мар'яну Олександрівну Надзвичайним і Повноважним Послом України в Естонській Республіці", - йдеться в указі.

Варто відзначити, що Беца працює у системі дипломатичної служби з 2001 року. Так, з 2001 по 2005 роки та з 2009 по 2012 вона працювала на різних посадах у Договірно-правовому департаменті зовнішньополітичного відомства України.

Крім того з 2005-2009 рр вона була співробітником посольства України в Нідерландах.

У 2012-2015 рр Беца працювала в Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

Президент Естонії прибирала в Дніпрі

Нагадаємо, НАТО випустив у бік Путіна бойову ракету.

Як повідомляв "Знай.ua", в Литві пояснили, яку "послугу" надав Путін Україні та Грузії.

Також "Знай.ua" писав, що Путін дещо пообіцяв Трампу та НАТО.