США звинуватили Росію в наданні Північній Кореї (КНДР) допомоги у вбивстві брата лідера КНДР Кім Чен Нама.

Таку заяву зробила постпред США при ООН Ніккі Хейлі на засіданні Ради безпеки ООН, який обговорює контроль над реалізацією санкцій проти Пхеньяну, передають російські ЗМІ.

За її словами, Росія допомагала спецслужбам Північної Кореї у вбивстві Кім Чен Нама з використанням нервово-паралітичних речовин.

"Коли Північна Корея виконала вбивство Кім Чен Нама, це було при сприянні Росії, яка передавала біологічні речовини КНДР", - заявила Хейлі.

Як відомо, зведеного брата нинішнього північнокорейського лідера Кім Чен Ина вбили в аеропорту Куалу-Лумпура 13 лютого минулого року. На нього здійснили напад дві жінки, які бризнули йому в обличчя якоюсь рідиною. Він помер по дорозі в лікарню.

Пізніше стало відомо, що Кім Чен Нама отруїли хімічною речовиною нервово-паралітичної дії VX, яка заборонена міжнародною конвенцією про хімічну зброю.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Це отруєння назвали однією з найгучніших смертей в політичній еліті Північної Кореї з моменту страти дядька Кім Чон Нама в 2013 році. Кім Чон Нам не займав важливих посад у країні, останнім часом він жив у Китаї.

Нагадаємо, в ЗМІ опублікували моторошні подробиці вбивства брата Кім Чен Ина.

Як повідомляв портал "Знай.ua", південнокорейські активісти звинуватили Кім Чен Ина у вбивстві брата.

Також "Знай.ua" писав, що Кім Чен Нам, брат голови КНДР, помирав від отруйної речовини у муках впродовж 15-20 хвилин.