У Росії бобер знеструмив кілька селищ. Інцидент стався у Солтонском районі Алтайського краю бобер залишив без світла півтори тисячі осіб.

Про це повідомляє компанія "Алтайэнерго", яка займається постачанням в регіоні, - пишуть російські ЗМІ.

"Персонал "Алтайэнерго" оперативно намагається повернути електрику в оселі жителів Солтонского району, якого вони втратили з вини бобра. Диверсію звір зробив, зваливши погризене їм же дерево на лінію електропередачі (ЛЕП) 10 кіловольт з-за її меж охоронної зони. Тварина залишила без енергопостачання півтори тисячі людей", — розповіли в компанії.

У прес-службі уточнили, що електрикам знадобилося близько двох годин, щоб відновити ситуацію. Енергетики поскаржилися на те, що тваринам неможливо пояснити правила електробезпеки, тому і відбуваються такі випадки.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У компанії відзначили, що по можливості вживають заходів для захисту обладнання від тварин, а їх самих — від впливу електрики, наприклад, встановлюють птахозахисні пристрої на лініях електропередач.

У компанії бідкаються, що не в перше стикаються з такою проблемою, бори часто стають причинами збоїв у роботі електропостачання і не тільки. Так, кілька років тому тварини знеструмили селище Бобровка.

Нагадаємо, у Бобровицькому районі Чернігівської області вертоліт Мі-2 гвинтом зачепив лінію електропередач. В результаті без світла залишилися п'ять сіл.

Як повідомляв портал Знай.ua, фотохудожник витратив чотири роки свого життя, сидячи під водою в річці, щоб сфотографувати невловимого його мешканця. Чоловік мріяв зняти бобра під водою та врешті роки очікувань нагородили його бажаним.

Також Знай.ua писав про те, що мукачівські ЗМІ підняли сполох через труп гігантського бобра, який виявили на березі річки Латориця.

Повідомляється, що перед тим, як виявили мертву тварину, місцеві рибалки відчули нестерпний сморід. Рибалки запевняють, що труп бобра на центральному пляжі пролежав кілька днів.