Засновник Microsoft Білл Гейтс вперше за довгий час поступився у першості найбагатших людей світу. Тепер найзаможнішим у рейтингу журналу Forbs став співвласник Amazon Джефф Безос.

Про це свідчать дані відомого видання.

Стан Безоса оцінюється на даний момент в $160 млрд, у Гейтса - $97 млрд.

Джефф Безос

У порівнянні з попереднім рейтингом, найбільше збільшилася стан генерального директора директор Twitter і платіжної системи Square Джека Дорсі, стан якого зросла за рік на 186% до $6,3 млрд. Головним "невдахою" списку став Джордж Сорос, чий капітал скоротився майже в три рази - з $23 млрд в 2017 році до $8,3 млрд у поточному.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Додамо, мільярдер не кодує статків на благодійність. Так, у липні 2012 року Безос та його дружина особисто пожертвували 2,5 мільйона доларів на підтримку одностатевого шлюбного референдуму, який успішно пройшов у Вашингтоні. Пізніше родина виділила 33 мільйони доларів для стипендій незареєстрованим іммігрантам.

Нагадаємо,, Біллі Гейтс - один з найбагатших людей на планеті, стан якого перевищує річний бюджет багатьох країн. Стало відомо, на що ж витрачає свої статки найбагатша людина світу, яка очолювала рейтинг найзаможніших протягом двох десятків років.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у 1994 році Білл і Мелінда Гейтс заснували Фонд Вільяма Гейтса, щоб підтримувати освіту і охорону здоров'я, допомагати малозабезпеченим людям.

Також Знай.ua писав, що американський журнал Billboard назвав найбільш високооплачуваних музикантів за 2017 рік.

Гурт U2 очолив престижний рейтинг. Музиканти заробили 54.4 мільйони доларів. Друге місце посів американський кантрі-виконавець Гарт Брукс, який заробив 52,2 млн дол. Третє місце зайняла американська група Metallica 43,2 млн дол. Далі йде співак Бруно Марс з доходом 40,7 млн дол.

Дивіться: Топ найбагатших людей світу