У Румунії вирішують правомірність питання одностатевих шлюбів.


У суботу, 6 жовтня, в Румунії проходить референдум з питання одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє Reuters.

На обговорення винесено питання про те, чи слід закріпити на законодавчому рівні у конституції Румунії визначення шлюбу як союзу тільки між чоловіком і жінкою. Наразі в тексті основного закону використовується гендерно-нейтральний термін "подружжя".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Референдум проводиться за ініціативою громадського руху "Коаліція за сім'ю".

Активісти руху побоюються, що гендерно-нейтральний термін "подружжя" може привести до того, що гомосексуальні пари зможуть домогтися законної легалізації одностатевих шлюбів.

Для того щоб референдум визнали "дійсним і таким, що відбувся", необхідна щонайменше 30% явка на голосуванні або більше 5 мільйонів осіб.

До слова, Румунія декриміналізувала гомосексуальні відносини в 2001 році.

Нагадаємо, національна рада Швейцарії прийняв нові поправки до кримінального кодексу, згідно з якими дискримінація за гендерну ідентичность і сексуальну орієнтацію стане незаконною. За цією статтею можна отримати термін до трьох років позбавлення волі. Про це пише видання Dazed.


Як повідомляв раніше Знай.ua, французький актор Жан-Клод Ван Дамм піддався жорсткій критиці після того, як висловився про гей-шлюби в ефірі ток-шоу On n'est pas couché.

Про це пише NME.

Зірка бойовиків зустрівся в рамках шоу з французьким міністром Марлен Шьяппой, держсекретарем з питань гендерної рівності. Ван Дамм продемонстрував свої досить консервативні погляди на шлюб, заявивши, що жінка повинна готувати та виховувати дітей, в той час як чоловік заробляти гроші.


Також Знай.ua писав про те, що Конституційний суд Австрії визнав існування третьої статі і тепер у паспорті офіційно можна записати третю стать.