Принц Саудівської Аравії Мухаммед Аль Сауд днями у інтерв'ю заявив, що вже через 10 років, після 2030 року виробництво нафти в Росії може скоротитися настільки, що вона зникне з ринку нафти.

Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

За словами принца, попит на нафту буде рости до 2030 року більш ніж на 1% в рік. У той же час, за розрахунками Саудівської Аравії, після 2030 року багато виробники нафти зникнуть взагалі.

"Ми вважаємо, що Китай різко скоротить видобуток, якщо не зникне як виробник, вже через п'ять років ... Через 19 років виробництво нафти в Росії сильно скоротиться, якщо не зникне зовсім", - підсумував принц.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Нагадаємо,після того, як зовнішньополітичне відомство Канади закликало Ер-Ріяд випустити заарештованих активістів, Саудівська Аравія призупинила інвестиційні та торговельні операції.


Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Reuters.

Варто відзначити, що МЗС Саудівської Аравії відкликало свого посла з Оттави, а також дало канадському послу 24 години, щоб він покинув країну. Саудівська Аравія також вирішила припинити всі торгові операції з Канадою.

"Королівство Саудівської Аравії оголошує про заморожування всіх нових торговельних та інвестиційних операцій між Саудівською Аравією та Канадою і залишає за собою право приймати подальші дії", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.


Як повідомляв раніше Знай.ua, російська авіація взялася за старе і після невеликого затишшя з подвоєною силою почала бомбити по Сирії: всього за 15 годин по території держави завдали більше 600 ударів.

путін
путін

За інформацією видання Reuters, про це повідомила обсерваторія з прав людини в Сирії. Атакувати почали після того, як в середу, 4 липня, переговори між російськими військовими і сирійськими повстанцями не увінчалися успіхом.


Також Знай.ua писав про те, що уряд Саудівської Аравії вирішив викопати морський канал вздовж сухопутного кордону з Катаром.