У неділю, 8 жовтня, стало відомо, що на парламентських виборах у Латвії перемогу здобула проросійська соціал-демократична партія "Згода". Відзначається, що за неї виборці віддали майже 20% голосів. Про це повідомляє латвійське громадське телебачення LSM.lv.

За інформацією, голоси підрахували на 1057 з 1078 виборчих дільниць. Так, у 13-й Сейм Латвії пройшло 7 політичних сил. Варто уточнити, що проросійська "Згода", яку очолює мер Риги Ніл Ушаков, отримує 19,9%. У Ризі партія отримала підтримку 30,6% виборців.

При цьому популістська партія KPV ("Кому належить держава") опинилася на другому місці з результатом 14,1%. Трохи відстає Нова консервативна партія, за яку 13,6% латвійців віддали голоси.

Партія "Для розвитку!" отримала 12%, а "Національне об'єднання" – 11%. "Партія зелених і селян" на чолі з нинішнім прем'єром Марісом Кучинкісом отримала 10%. Крім того, в уряд потрапили праві "Нова єдність" з результатом 6,68%.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Ну, а інші політичні сили не набрали потрібну кількість голосів і не подолали 5% виборчий бар'єр.

Як повідомляє видання Delfi , що незважаючи на перемогу, проросійська партія має намір залишатися в опозиції і надалі. Однак інші партії, які подолали п'ятивідсотковий бар'єр і потрапили до Сейму, вже відмовилися від співпраці зі "Згодою".

Уточнимо, що на вибори прийшло 54% громадян - це мінімум на чотири процентних пункти менше, ніж на виборах у 12-й Сейм. При цьому явка виборців за кордоном побила попередні рекорди, так що довелося додруковувати додаткові бюлетені.

Нагадаємо, що у виборах латвійського парламенту брало участь 16 партій, які обиралися до п'яти виборчих районах Латвії.

Як повідомляв портал Знай.uа, колишня президент Латвії Віке-Фрейберга розповіла всю правду про владу.

Також портал Знай.uа писав, що 6 жовтня, у Латвії стартували парламентські вибори. За попередньою інформацією за даними соціологічних досліджень, до парламенту можуть пройти 7 рейтингових партій.