У понеділок, 8 жовтня, у Стокгольмі назвали імена вчених, які удостоїлися Нобелівської премії з економіки: ними стали громадяни Сполучених Штатів Вільям Нордхаус і Пол Ромер. Американці інтегрували інновації і клімат з економічним зростанням. Egthit в історії вченим вдалося створити математичну модель змін у макроекономіці, які зумовлені змінами в кліматі.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 10 грудня - у день смерті Альфреда Нобеля. Про це Нобелівський комітет повідомляє на своїй офіційній сторінці в Twitter.

Оголошенням лауреатів цієї премії і завершується "Нобелівський тиждень" - 2018. На відміну від премій у галузі фізіології та медицини, хімії, фізики та літератури, а також премії миру, премія з економіки була заснована не самим Альфредом Нобелем, а Банком Швеції в 1969 році з нагоди його 30-річчя.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, пішов з життя лауреат Нобелівської премії з фізики, автор терміна "частинка Бога" і однойменної книги Леон Макс Ледерман.

"Дослідник-новатор Леон Ледерман, відрізнявся пристрастю до наукової освіти, помер 3 жовтня в місті Рексберзи в штаті Айдахо. Йому було 96 років", — йдеться в повідомленні Національної прискорювальної лабораторії.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Шведська королівська академія наук у Стокгольмі оголосила лауреатів Нобелівської премії з хімії за 2018 рік. Крім премії, вони отримають величезну грошову винагороду в вигляді 1 мільйона доларів.

Також "Знай.uа" писав, що геніальні вчені отримають Нобелівську премію. Так, терапія інгібування контрольних точок імунітету націлена на білки, які виробляються деякими клітинами імунної системи, а також деякими раковими клітинами.