Відповідальні за хімічні атаки сидітимуть із замороженими рахунками і забороною на в'їзд в країни Європейського союзу.

Як повідомляє Telegraph, ввести нові правила запропонували Франція і Британія. Найближчим часом Рада ЄС з міжнародних справ почне обговорення ініціативи, згідно з якою країни, що застосовують хімічну зброю, перебуватимуть під цілою купою санкцій.

Видання зазначається, що "тригером" послужив скандал навколо отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля в британському Солсбері. Як відомо, винною в цьому весь світ вважає Російську Федерацію. Так, згідно з ініціативою, Євросоюз зможе накладати санкції на політиків країн, визнаних відповідальними за атаку, а також голів розвідувальних відомств.

Міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант планує під час наради запропонувати новий санкційний механізм для тих, кого визнають винним у кібератаці.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Після багатьох років, коли ніхто не застосовував хімічну зброю, виникли ситуації на зразок того, що сталося в Сирії і Солсбері. Ми повинні підвести червону межу для всіх тих, хто намагається використовувати цю жахливу зброю. Вони повинні розуміти, що відповідальність за це буде дуже високою", - заявив Хант.

Міністр зазначив також, що обмеження торкнуться не тільки Росії і справи Скрипаля. Головна мета ініціативи - позбавити від використання хімзброї весь світ.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, відмовилася голосувати за зміну санкійних правил для Російської Федерації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Москва заблокувала внески в Раду Європи, які призначалися для фінансування Парламентської асамблеї (ПАРЄ).

Також "Знай.uа" писав про те, що ПАРЄ визнала провину Росії у війні на Донбасі.