США мають намір впровадити нові, ще більш жорсткі і серйозні санкції проти Росії, іменовані в народі "драконівськими". Драконити Росію зібралися на всіх фронтах, однак поки не повідомили, яких саме сфер торкнуться санкції – тримають інтригу. Помічник держсекретаря Штатів щодо міжнародної безпеки і нерозповсюдження Крістофер Форд пообіцяв Росії "жовте життя", пишуть ЗМІ.

"У нас немає відповіді про набір санкцій. Над цим зараз активно працюють. Це складне питання… Другий раунд більш драконівський… І чим більш драконівські опції у вас в списку, тим більш обережно треба зважувати pro і contra, ризики", — сказав він.

Пакет заходів проти держави-агресора Америка почала вводити ще на початку листопада. У серпні 2018 року Росії дали три місяці, щоб пояснити ситуацію щодо отруєння в Солсбері, а також надати гарантії, що країна і думати забуде про хімічну зброю. Дмитро Медведєв, прем'єр-міністр Росії, заявив про свій намір підтримувати компанії, яких торкнуться санкції США. У Міністерстві фінансів у країни-агресора повідомили, що якщо санкції будуть поширюватися на російський держборг РФ буде атакувати США.

Як раніше повідомляв Знай.uа, США анонсували чергову порцію санкцій проти РФ за псевдовыборы на Донбасі. Пародія на вибори ОРДЛО, всупереч думці Росії, не додала Москві поваги у світі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Проведені на території Донецької та Луганської областей "вибори", підтримуваними Росією угрупованнями "ДНР" і "ЛНР", засудив Державний департамент США.

"Сполучені Штати приєднуються до наших європейських союзників і партнерів, засуджуючи фальшиві "вибори" 11 листопада у контрольованого Росією східній Україні. Вчорашні незаконні процеси були спробою Москви інституціювати своїх донбаських довірених осіб, так званих "Донецької та Луганської народних республік". Цим суб'єктам не місце в рамках Мінських угод або у конституційному уряді України, і їх слід демонтувати разом з незаконними збройними формуваннями".

Також ми писали, що державіаслужба України допомогла Ірану обійти санкції США.

При прямому потуранні з боку керівника Державіаслужби Олександра Більчука українські авіакомпанії допомагали доставляти у Сирії іранських і російських найманців, а також військові вантажі, сприяючи тим самим підтримки режиму Асада у громадянській війні.