Україна й США ведуть переговори з приводу поставки Штатами в Україну додаткової летального зброї. Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео, що пройшла у Вашингтоні. Як відомо, попередня допомога від Штатів у вигляді 210 протитанкових ракет Javelin і снайперських систем Model M107A1 допомогла суттєво підвищити обороноздатність та сили України в зоні ООС, і тепер Україна зацікавлена у військовому партнерстві зі Штатами.

Так, Він розповів, що спільно з США Україна "Обговорює інші види оборонного озброєння", однак не уточнив, які саме.

Видання Defence News передає слова Клімкіна про те, що прибуття озброєння з США суттєво допомогла Україні.

"Комплекси Javelin були важливі з психологічної точки зору, сказав міністр. Ми помітили, що росіяни відвели свої танки глибше в окуповану зону…, побоюючись, що [протитанкова] зброя може бути використана у відповідь на російські провокації".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що експерти порівняли військові сили і можливості Російської Федерації та США що допомогло зробити прогноз того, що трапиться, якщо РФ і США все ж зважаться наставити один на одного зброю.

Нагадаємо, у США оголосили про створення "Нічного кошмару" ППО, і це вам не путінські відео. Розробники вже провели кілька успішних випробувань акеты-імітатора нового поколения.

Імітатор, відомий як MALD-X, розроблений компанією Raytheon, яка отримала контракт на його створення у 2016 році на суму 34,8 млн дол.

В повідомленні Пентагону йдеться, що компанія-розробник успішно провела польоту випробування ракети 20 і 22 серпня в Каліфорнії.

Ці ракети імітують радіолокаційні характеристики повітряних суден США і їх союзників, щоб ввести помилку в системі виявлення і наведення ППО супротивника.

Вперше буде продемонстрований комплекс радіолокаційної розвідки - український контрбатарейный радар 1Л220УК від запорізького НВК "Іскра". Цей радар дозволяє отримувати точні координати для нанесення удару і коригувати вогонь своєї артилерії.

Також повідомлялося, що Сполучені Штати поділилися з українськими військовим своїм досвідом і новітніми розробками. Нещодавно Україна передали два контрбатарейная радарів. Церемонія передачі обладнання відбулася за участю посла США в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо, США замовили велику партію Javelin.

Як повідомляв "Знай.uа", Україна продала рекордну кількість зброї, дізнайся кому.