У провінції Ганьсу (Китай), в районі пустелі Гобі зафіксували потужну піщану бурю. Її висота в різних місцях коливалася від 500 до 900 метрів.

Піщані бурі в Китаї: перші наслідки

У соціальних мережах місцеві мешканці активно публікують перші кадри стихійного лиха. Видно, що шторм "атакував" місто Чжанье, а також заподіяв серйозної шкоди здоров'ю навіть найміцніших людей, згодом практично по всій території загорілася суха трава.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Як відомо, провінція Ганьсу розташовується на півночі центральної частини Китаю, серед туристів вона славиться природними пейзажами та ландшафтами, які включають гори, річку Хуанхе і навіть частину пустелі Гобі.

Але вже кілька днів поспіль навколо все нагадує величезну пісочницю. Перші повідомлення про наслідки негоди стали надходити від метеослужби о 16:45. Тоді ж представники рятувальних служб оголосили "жовтий", тобто середній рівень небезпеки, так що людям на вулицях довелося озброїтися імпровізованими тканинними пов'язками.

Подібні бурі - регулярне явище в посушливий сезон, коли вітер піднімає сухе, пухку землю в пустелі Гобі і несе в міські райони, покриваючи все шаром жовтого піску.

Влада рекомендувала вжити заходів обережності і утриматися від будь-яких прогулянок. Крім піску, безпеці людей загрожували пожежі, які прийшли в місцеві ліси слідом за піщаною бурею.

Дивіться: пожежа у Китаї

Такий природний "апокаліпсис" ще доведеться пережити Пекіну, куди шторм за прогнозами прибуде з північного заходу.

Дивіться: Піщана буря в Китаї

Нагадаємо, майже двісті тисяч людей були терміново евакуйовані з китайського мегаполісу Шанхаю, на який насувається потужний тайфун "Ампіл". Як повідомляв "Знай.ua", в Арізоні (США) зафіксували потужну піщану бурю. Також "Знай.ua", NASA запустить автоматичний зонд розміром з автомобіль – Parker Solar Probe, який наблизить до головного світила дна рекордно коротку відстань.