У неділю, 9 грудня 2018 року в Арменії проходять перші в історії країни позачергові парламентські вибори.

Цю інформацію повідомляє news.am.

Відомо, що у країні було відкрито 2010 виборчих дільниць для проведення виборів, з яких 479 - в столиці країни Єревані. Повідомляється, що виборчі дільниці будуть відкриті для голосування з 8:00 до 20:00 за єреванським часом.

У зв'язку з тим, що Вірменія стала парламентською республікою, переможець цих виборів фактично отримає повну владу в країні.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

За місце у парламенті змагаються 11 політичних сил: 2 блоки і 9 партій. Партіям необхідно подолати 5% бар'єр для проходження в парламент, а блокам - 7%. Межа явки на виборах не передбачена.

Згідно з соціологічними опитуваннями, переможе на парламентських виборах у Вірменії в. о. прем'єр-міністра Нікол Пашинян, який очолює блок "Мій крок". Зайняти друге місце має шанси Республіканська партія Вірменії, яка є колишньою партією влади, і партія "Процвітаюча Вірменія".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян подав у відставку. Гучну заяву він зробив у прямому ефірі телебачення країни. При цьому побажав удачі на виборах і пообіцяв, що вони будуть справедливими.

Нікол Пашинян

«Я подаю у відставку. Всім удачі на виборах. Ми гарантуємо справедливі вибори», — прокоментував свій відхід Пашинян. Також він зазначив, що відставка носить формальний характер, але незважаючи на це, він дуже хвилюється.

Згідно законодавчій базі Вірменії, протягом двох тижнів після відставки прем'єр-міністра парламент країни повинен обрати нового главу кабінету міністрів. В іншому випадку, якщо вони безуспішно використовують дві спроби, слід розпуск парламенту та позачергові вибори.