В Белграді сніг та холодна погода не зупинила розлючений натовп в тисячу сербів, який вийшов протестувати проти перебування на посаді глави держави, Олександра Вучича. Деякі з протестувальників були одягнені в жовті жилети, які вже стали символом опору владі у Франції. Біля будівлі адміністрації президента грізний натовп зупинився і почав вимагати відставки Вучича, передає Associated Press.

Противники Вучича звинувачують його у створенні атмосфери залякування і страху, введеної популістською правлячою коаліцією президента.

Вучич - колишній крайній націоналіст, який зараз говорить про бажання реформ в Сербії і її вступу в ЄС. Проте критики стверджують, що Вучич обмежив свободу демократії і ЗМІ в Сербії.

Раніше Знай.uа писав, що у Франції жовті жилети перетворилися на червоні – загинуло шість осіб, на вулицях твориться справжнісіньке пекло, а в хід пішов газ.

В Парижі тривають масові акції протестів. Хвилювання набули нових, більш жорстоких відтінків. Відомо, що у французькій столиці правоохоронці застосували проти протестувальників сльозогінний газ.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За станом на 15 грудня відомо, що в результаті масових акцій протесту так званих "жовтих жилетах" у Франції вже загинули шість осіб. Раніше про готовність вийти в суботу на маніфестації заявили 60 тисяч активістів руху.

Варто нагадати, що у Франції в суботу, 15 грудня, протестувальники "жовті жилети" анонсували нову хвилю масових акцій. Цю інформацію повідомляє RFI. Через тиждень після оголошення поступок з боку президента Франції Еммануеля Макрона, "жовті жилети" вирішили оголосити вже п'яту хвилю протестів.

Один з ініціаторів руху "жовтих жилетах" Ерік Друе зазначив:

"Це саме той момент, коли ми не повинні здаватися... Ми повинні продовжувати. Оголошень Макрона недостатньо".

Після чотирьох субот, три з яких відзначилися вражаючим насильством, частина протестувальників відокремилася від більш радикальної групи і заявила, що "настав час діалогу".

Напомним раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 14 грудня, "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням. Протестанти незадоволені запланованим зростанням тарифів на електроенергію, воду, а також ціни на продовольство.

Нагадаємо, стрілянина в Страсбурзі: нові подробиці про страшний теракт.