Світова американська компанія фастфуду McDonald's відтепер не зможе використовувати назву популярного гамбургера у своєму меню.

На території країн Європейського союзу американці втратили ексклюзивне право на використання торгової марки Big Mac, про це повідомляє Reuters.

За даними ресурсу, справу проти McDonald's виграла ірландська мережа ресторанів швидкого харчування Supermac's.

"Supermac's ніколи не використовувала назву Big Mac для своїх продуктів. Але американські конкуренти використовували схожість назв Supermac's з бургером Big Mac для того, щоб блокувати розширення ірландської мережі", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначається, що в квітні 2017 р Supermac's звернулася до Відомства з інтелектуальної власності Євросоюзу (EUIPO) з вимогою позбавити американську корпорацію прав на товарний знак Big Mac. Регулятор зайняв сторону Supermac's.

Рішення відомства дозволяє іншим компаніям поряд з McDonald's використовувати назву Big Mac.

Нагадаємо, у США 507 осіб заразилися ціклоспорозом через салати, придбані в ресторанах McDonald's.

Про це повідомляється на сайті Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів.

Там наголошується, що кожен випадок був підтверджений після лабораторних досліджень. Захворювання виявили в 16 штатах, включаючи Нью-Йорк, Флориду, Огайо, Вірджинії і Міннесоти.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі розповіли про історію створення гамбургера.

27 липня 1900 року американський гастроном Луї Лессінг у своєму рідному місті Нью-Хейвен продав перший гамбургер.

Також "Знай.ua" повідомляв, що McDonalds напоїв вагітну миючим засобом замість кави.