У п'ятницю, 18 січня, в мексиканському штаті Ідальго стався потужний вибух і пожежа на трубопроводі. Як повідомляє газета El Universal, інцидент стався в момент, коли сотні людей крали паливо.

Вони прийшли до місця витоку або навмисної врізки з каністрами та бідонами і наповнювали їх, коли стався вибух.

Губернатор штату Ідальго Омар Файяд повідомив, що, за попередніми даними, загинули не менше 20 осіб. Ще 54 людини були поранені, вони отримали опіки другого і третього ступеня.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Всього лише місяць тому інцидент, пов'язаний з крадіжкою нафти стався на Закарпатті, де в Мукачівському районі на нафтопроводі "Дружба", стався масштабний витік нафтопродуктів.

Як повідомили в Закарпатській ОДА: "У вівторок, 11 грудня, під ранок диспетчерські служби нафтопроводу "Дружба" зафіксували розгерметизацію в системі нафтопроводу з витоком сирої нафти в полі поблизу з. Руська Мукачівського району. Зараз відомо про забруднення ґрунту розміром близько 250 квадратних метрів".

Для того, щоб запобігти значному поширенню забруднення по більшій території, аварійними бригадами були викопані ями-пастки, після чого нафта, яка в них накопичилася, відкачувалася автоцистернами. У повідомленні також підкреслили, що загроза забруднення водойм відсутня, а відстань від місця прориву до найближчого будинку – близько кілометра.

Причини аварії поки невідомі, проте є припущення, що витік нафти стався в результаті несанкціонованої врізки.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у столичному ліцеї батько одного з учнів побив викладача фізкультури і завдав йому серйозні пошкодження. Причиною бійки стало нібито те, що вчитель накричав на сина зловмисника, після чого той вчинив напад.

Як повідомляв портал "Знай.uа": поранений у Харкові офіцер поліції розповів, як на нього напали. Одна з спільнот в соціальній мережі Facebook опублікував відео надання першої медичної допомоги пораненому правоохоронцю з шокуючими подробицями. Медики на відео бинтують потерпілому голову і шию, поліцейський весь у крові, слова даються йому насилу.

Також "Знай.uа" писав, що у притворі Спасо-Преображенського кафедрального собору в р. Суми стався вибух піротехнічного засобу, начиненого кукурудзяними зернами.