Графіті вуличного художника Бенксі, нанесене на двері заднього виходу з концертного залу "Батаклан" в Парижі, викрадено невідомими зловмисниками.

Малюнок був зроблений у червні 2018 року в пам'ять про жертви теракту в "Батаклані".

C’est une profonde indignation qui nous anime aujourd’hui. L’œuvre de Banksy, symbole de recueillement et appartenant...

Geplaatst door Bataclan op Zaterdag 26 januari 2019

"Сьогодні нами керує глибоке обурення. Робота Бенксі символ споглядання, що належить всім громадянам світу була вкрадена", - на сторінці концертного залу в фейсбуці. У заяві підкреслюється, що графіті Бенксі навмисне залишалося в вільному доступі на вулиці, оскільки тільки в у такому вигляді воно мало сенс.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Злочинці, які викрали роботу, потрапили на камери відеоспостереження. Французька поліція порушила кримінальну справу про крадіжку зі зломом.

13 листопада 2015 року в Парижі відбулася спланована серія нападів, в внаслідок яких загинули 130 осіб і понад 350 осіб отримали поранення. Терористи захопили заручників в залі "Батаклан", напали на кілька кафе, а також влаштували вибухи біля стадіону Стад-де-Франс під час футбольного матчу. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Раніше повідомлялося, що картина Бенксі, відома як "Дівчинка з повітряною кулею", самознищилась вбудованим в раму шредером, як тільки її продали за 1 мільйон 42 тисячі фунтів стерлінгів (близько 1,4 мільйона доларів). Про це повідомив аукціон "Сотбіс", підтвердження з'явилося в Інстаграмі художника.

Ця робота вважається однією з найбільш впізнаваних і популярних картин Бенксі. На ній дівчина простягає руку до яскраво-червоної повітряної кулі у формі серця. Вперше була зображена на набережній в Саут-Банку на південному березі Темзи в 2002 році в пам'ять про дітей, загиблих в Сирії, і в підтримку маленьких біженців.

Нагадаємо графіті, яке кияни виявили в своєму місті і сприйняли за роботи відомого стріт-арт художника Бенксі, виявилися підробкою.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Goldie в інтерв'ю випадково обмовився і назвав ім'я загадкового брістольського художника Бенксі.

Знай.ua писав, що Бенксі зменшив кількість зірок на прапорі Євросоюзу.