Під час традиційного щорічного звернення до росіян Володимир Путін, судячи з почутого, навіть не збирався змінювати тактику. Знову радив землякам "активно розмножуватися" і згадував часи СРСР. Більш того, господар Кремля своїми планами дав зрозуміти, що залишати владу просто так не збирається.

Послання Путіна росіянам
Послання Путіна росіянам

"На рубежі 2023-2024 років ми повинні домогтися відновлення природного приросту населення. Є вже підготовлений пакет заходів підтримки сімей. Перше - важливо, щоб народження дитини не означало для сімей зниження рівня добробуту. У нас вже передбачені виплати на другу і третю дитину. Їх розмір залежить від суб'єкта федерації, в середньому по країні - це 11 тисяч рублів на місяць. Зараз такі виплати отримують сім'ї, чий дохід не перевищує 1,5 прожиткових мінімуми, з 2020 року пропоную підняти цю планку до двох прожиткових мінімумів", - обіцяв Путін.

Послання Путіна росіянам
Послання Путіна росіянам

Хоча якщо б він ретельніше дослідив ситуацію, то знав би, що народжувати росіянки не поспішають – у селах закриваються школи, і це не секрет, тому що там у класі лишаються по 2-3 учні, котрі навіть не виїздили жодного разу за межі своєї області, не маючи на те фінансової можливості.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Однією фразою Путін точно натякнув сам на себе:

Послання Путіна росіянам
Послання Путіна росіянам

"Людей не обдуриш, вони гостро відчувають лицемірство, неповага до себе і будь-яку несправедливість. Для людей важливо, що реально зроблено і як це покращує їх життя, життя їх сімей і не коли-небудь, а зараз", - наголосив він.

При цьому, українські військові на передовій та представники міжнародних організацій не раз наголошували на розбіжності слів та дій керманича РФ.

Послання Путіна росіянам
Послання Путіна росіянам

Путін говорить про нацпроекти, що потрібно працювати на стратегічні цілі вже сьогодні, "запаси часу на розкачку і подальші утряски немає, ми цей період вже пройшли" – у цих словах помітили намагання втриматися за владу.

Щорічна конференція Путіна
Щорічна конференція Путіна

З 1 січня 2020 року Путін обіцяв підвищити планку до 2 прожиткових мінімумів на члена сім'ї для сімей-пільговиків, з 1 липня 2019 року підвищити допомогу по догляду за дітьми з інвалідністю до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, додатково звільнити від податків 5 кв. м. в квартирі і 7 кв. м. в будинку на кожну дитину, звільнити від податків на землю 6 соток для багатодітних сімей та ще багато іншого.

Хоча так і не пояснив, чи вистачить на це грошей у бюджеті, а якщо ні, то які заходи для цього приймуть.

Дивіться: щорічне послання Путіна росіянам

Нагадаємо, у Москві, на території Гостинного двору розпочалася щорічна конференція президента РФ Володимира Путіна з посланням до Федеральних зборів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Гордон оцінив шанси Зеленського на перемогу. Також "Знай.ua" писав, що у мережу злили запис розмови нібито з Порошенком.