Сама крихітна в світі дитина нарешті покинула стіни японської лікарні.

Хлопчик вагою 267 грам, якому ще не дали ім'я, з'явився на світ в серпні минулого року в університетській лікарні Кейо в Токіо, пише Daily Mail.

Малюк народився в результаті екстреного кесаревого розтину після того, як лікарі помітили, що він перестав рости під час сканування на двадцять четвертий тижня вагітності.

Потім хлопчика-мізинчика лікували у відділенні інтенсивної терапії для новонароджених. По закінченню півроку його вага збільшилася до 3,2 кг.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В минулу середу хлопчика нарешті виписали з пологового будинку — через два місяці після фактичної дати пологів.

Весь цей час лікарі спостерігали за його вагою і дихальною функцією легенів, а також відстежували момент коли, його потрібно буде перевести на грудне вигодовування.

Японські педіатри, які лікували малюка, сподіваються, що неймовірна історія виживання хлопчика подарує надію батькам, чиї діти з'являються на світ занадто рано або занадто маленьким.

"Я хочу, щоб люди знали, що діти можуть вижити, навіть якщо вони народжуються маленькими", — сказав доктор Такесі Аримитсу.

Хлопчик під час водних процедур

Слід зазначити, що дитина побила рекорд іншого крихітного малюка, який проживає в Німеччині.

Як стверджують фахівці, до 10 % передчасних пологів викликані прееклампсією та еклампсією, а наявність діабету, народження кількох дітей або ХПСШ може спровокувати передчасні пологи.

Такі фактори способу життя, як куріння і ожиріння, також можуть підвищити шанси на передчасні пологи.

Виписка

Нагадаємо, молода мама не повірила своїм очам, коли лікарі піднесли їй щойно народжену малу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знімки бразильського новонародженого вразили весь світ.

Також "Знай.uа" писав, медики виявили мутації в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфизма.