Про масові демонстрації, що відбулися напередодні, повідомляє агентство Associated Press. Учасники акції, пройшли маршем по центру Мілану. А потім зібрались на центральній площі напроти Міланського собору. Люди виступали проти політики уряду, яка, за їх словами, пропагує расизм.

За підрахунками міської влади, участь у марші взяли 200 тис. осіб. Учасники мирної демонстрації закликали прислухатися до них віце-прем'єра Італії Маттео Сальвини, який, займаючи також посаду міністра внутрішніх справ, заблокував прибуття в країну гуманітарних судів, що займаються порятунком мігрантів.

Мер Мілана Джузеппе Сала, який також взяв участь у заході, підкреслив, що акція протесту проти расизму є "потужним політичним свідченням того, що Італія є не тільки такою країною, якою її зараз зображують".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Демонстрацю організували низка громадських організацій. Головним гаслом стала фраза "Люди насамперед" ("Prima le persone"), що є відповіддю на висловлювання Сальвини "Італійці насамперед" ("Prima gli Italiani").

Демонстрація відбувалась в святковому настрої, з музичними інструментами і в супроводі ді-джеїв.

Варто відзначити, що очолювана Сальвини правопопулістська політична партія "Ліга Півночі" проводить жорстку антиміграційну політику в коаліційному уряді.

Нагадаємо, навколо "Квантового стрибка Шевченка" розгорівся справжній скандал: переодяглися у жінок і дістали вібратори. Проти власника Pizza Veterano Леоніда Остальцева вчинили провокацію. Двоє акторів, преодягнених у жінок, прийшли до закладу і почали вести себе провокаційно і зухвало.

Як повідомляв Знай. ua, збройовий скандал з Гладковским: експерт пояснив, чому українців пошили в дурні. Експерт розповів, як схема закупівлі російських деталей стала можливою.

Знай. ua писав, що СБУ опублікувала "піраміду" Тимошенко.Тільки на поточному тижні було виписано близько 5 тисяч повісток для свідків.