Величезний самець азіатського слона забрів у містечко на південному заході китайської провінції Юньнань і влаштував невеликий переполох.

Як повідомляє Daily Mail, у неділю вранці слон знищив дев'ять автомобілів і частково зруйнував будівлі в місті Менга під час своєї прогулянки в пошуках самки.

Дані, отримані з камер відеоспостереження і радіостанції "Юньнань", дозволяють стверджувати, що в результаті звірячого інциденту ніхто не постраждав.

Десятки здивованих місцевих жителів протягом півгодини спостерігали осторонь за прогулянкою сірчаного гіганта, незважаючи на те, що міська влада намагалися евакуювати населення міста.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

І хоча більшу частину променаду слон вів себе спокійно, в деяких випадках проявив агресію і навіть пошкодив кілька автомобілів. Зокрема, повідомляється про те, що тварина перевернуло червоний позашляховик. Також надходять повідомлення про пошкоджені будівлі.

Перевернутий автомобіль

Через 30 хвилин близько 20 співробітників місцевої лісової поліції, дюжина пожежників і поліцейських вивели азіатського слона з міста в джугли.

За словами Лі Веня, спостерігача диких слонів в окрузі Менхай, причина дивної і місцями агресивної поведінки самця пов'язана з тим, що він не зміг знайти собі самку.

Слід зазначити, що самець належить до виду азіатських слонів, що перебувають під загрозою зникнення і внесені в список охоронюваних видів в Китаї. Близько 300 з них живуть в Сісхуангбане, Пуері і Лінкані в провінції Юньнань.

Заблудлий азіатський слон

Втім, це не перший напад слонів. За даними провінційного лісового бюро, в період з 2011 по 2017 роки від диких слонів загинуло 32 людини і 159 осіб отримали поранення.

Основні причини нападів пов'язані з зростанням чисельності населення, розширення меліорації і скорочення ареалів існування диких слонів, що змушує тварин навідуватися в сільськогосподарські угіддя і в міста.

Слон, гуляє по Мэнга

Нагадаємо, співробітники заповідника Мала Мала опублікували знімки справжнього рожевого слоненяти.

Як повідомляв Знай.uа, нещасний випадок стався з мийником слонів у селі Караппуджа на півдні Індії.

Також Знай.uа писав, в Індії зграї приматів відкрили полювання на місцевих жителів.